permis treball andorra

Com funcionen les residències passives a Andorra?

Tot i que històricament Andorra s’ha consolidat com un país de referencia en matèria d’acollida de nous residents, els quals arriben atrets per l’entorn laboral, el Principat també ofereix una altra possibilitat per aquelles persones que decideixen instal·lar-se a Andorra sense desenvolupar cap activitat lucrativa. Estem parlant, òbviament, de les residències passives, una alternativa de garanties per aquelles persones que volen comprar un pis a Andorra per residir-hi, però al mateix temps no volen desenvolupar cap activitat laboral.

Però realment, com funcionen aquest tipus de residències? Quins requisits s’han de complir? A quin públic van adreçades? Els dubtes són molts i, per això, avui volem explicar-li tot el que cal saber en cas d’estar valorant la possibilitat de tramitar una residència passiva a Andorra.

Què autoritza una residència passiva al Principat?

Tal com hem avançat, a diferència del permís de residència i treball, document que obtenen la gran majoria dels nous residents a Andorra, la residència passiva -també anomenada residència sense treball o sense activitat lucrativa- permet, tal com diu el seu nom, residir a Andorra sense realitzar cap tipus d’activitat laboral.

Així, ja sigui perquè es desenvolupa l’activitat lucrativa fora del territori o bé perquè es disposa del patrimoni suficient per sostenir aquesta residència, totes aquelles persones interessades en una residència passiva a Andorra poden optar entre diferents modalitats, l’elecció de les quals anirà en funció de la necessitat de cada resident.

Independentment de la modalitat, la residència passiva es defineix com el permís destinat a aquelles persones físiques no andorranes que estableixen la seva residència principal i efectiva en el Principat durant, almenys, 90 dies per any natural sense exercir cap activitat laboral o professional.

Requisits per sol·licitar la residència passiva a Andorra

Per poder tramitar un permís de residència passiva a Andorra la persona interessada ha d’invertir, en un termini de 6 mesos, una quantitat d’almenys 400.000 euros en alguna o diverses tipologies d’actius. Aquests poden ser béns immobles ubicats en territori andorrà, participacions en el capital social o en els fons propis de societats residents al Principat, instruments de deute o finances emesos per entitats o qualsevol Administració pública residents al país o bé dipòsits no remunerats en l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF).

A més, la persona en qüestió, per tal de finalitzar la sol·licitud de la seva residència passiva a Andorra, ha de fer efectiu i diposita a l’INAF l’import de 50.000 euros no remunerats. En cas de tenir persones a càrrec seu, també haurà de dipositar, en cas que també adquireixin condició de resident sense activitat lucrativa, 10.000 euros addicionals per familiar. Aquests imports seran deduïts respecte a la quantitat referida en l’apartat anterior.

Autorització

Un cop acceptada la sol·licitud, l’autorització inicial de residència passiva o sense treball s’atorga per un termini de dos anys. Posteriorment, la primera renovació es concedeix per un període de dos anys, mentre que la segona ja es fa per un termini de tres anys i les successives per deu.

Altres tipus de residència a Andorra

Tot i tenir una demanda molt més minoritària, Andorra també ofereix altres tipus de permisos de residència, que complementen al permís estàndard de residència i treball i a les residències passives. Així, en funció de la persona interessada a residir a Andorra, també s’ofereixen permisos de residència per a professionals amb projecció internacional, per raons d’interès científic, cultural i esportiu i per ingressos en centres geriàtrics i centres de cures mèdiques o terapèutiques privats.


Aquí algunes de les nostres propietats més destacades d’Andorra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *